Etropole.info

Новини за Етрополе

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Начало Полезно За вашето здраве Етрополската гимназия участва в кампанията “Всичко зависи от теб”

Етрополската гимназия участва в кампанията “Всичко зависи от теб”

На 13.06.2011г. в СОУ ”Христо Ясенов”, гр. Етрополе бе изнесена лекция по инициатива на д-р Маргарита Канджакова във връзка с Националната антиаборт кампания „Не оставяй живота си на случайността” с мотото: „ Всичко зависи от теб”. 

 

 

 

 

Кампанията се организира от Българско дружество по акушерство и гинекология (БДАГ) и Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСПСЗ).  Целта и е повишаване здравната култура на младите хора в България, по-голяма осведоменост и предоставяне на надеждна и достоверна информация относно начините за предпазване.  Кампанията е адресирана  най-вече към младите момичета на възраст 14-17 години. Лекцията бе поднесена от д-р Здравкова, представител на Българското дружество по акушерство и гинекология., а Рени Гетова, координатор на проекта, раздаде здравни материали на присъстващите девойки.

 

 

По време на кампанията стартира нов уеб сайт www.antiabort.bg, в който младите хора могат да научат повече за сексуалния живот, начините за предпазване от нежелана бременност и най-често предаваните полови инфекции. Сайтът предоставя информация за това към кого могат да се обърнат младите хора за съвет и как да намерят най-близкия до тях акушер-гинеколог.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Посещения: 1562
Коментара (0)add comment

Напиши коментар
Тази тема е заключена. Не може да пуснете коментар.

busy